Følg oss på Facebook

Non-stop logo

Artikler og Film

Senhøstjakt 2015 med Huldremyras AAN Lilly DeLuxe. Videoen viser 9 min med fuglesituasjoner med svært vanskelige ryper som er hvite og veit at kamuflasjen ikke stemmer helt. Store kull med ryper med mange øyne som følger med om det kommer rovdyr. Rypene letter ofte når man kommer til, men av og til lykkes vi med felling:

Rypejakt med Huldremyras AAN Lilly DeLuxe senhøsten 2015

Her er en videosnutt som viser Lilly Deluxe sin første apport av nyskutt rype. Dette er også hennes første søksapport. Tidligere har vi bare trent på å holde uten å tygge og apport når hun ser vi legger ut apportgjenstanden:

 

Vi har trent Lilly til at hun skal sette seg når hun ser ting som farer gjennom luften ved å trene sitt i situasjoner hvor vi kaster mat, leker og fugledummys. Filmen under er fra hun er nesten 4 mnd gammel og dette er hennes første økt med duer som vi kaster. Først kastet vi en due i luften når Lilly stod stille, når hun satte seg spontant prøvde vi å gjøre det vanskeligere. Først fikk vi henne til å bevege seg først i skritt for så å teste ut om hun fortsatt satte seg når hun kom i full galopp som dere ser på filmklippet under:

 

Vår hannhund Rugdelias SZG Zappa er en hannhund som sprenger skalaen for djervhet i reisen. Her er en videosnutt som viser stand og reis på due. Zappa mener han burde få lov til å forsøke å ta fuglen i lufta, men er rolig hvis han ikke klarer det.

Miljøtrening og sosialisering av valper er noe vi i Kennel Huldremyra tar seriøst. Her er en videosnutt som viser hva valpene kan oppleve hos oss de første 8 ukene av livet: